FOTO: VALERIO BARANOVIĆ
Dani otvorenih kušaonica

Dani otvorenih kušaonica

Upoznajte domaće proizvođače, isprobajte veliki broj različitih vrsta vina, rakija, likera pa čak i maslinovog ulja i uživajte u nenadmašnim okusima šibenskog i kninskog kraja! 

Od Pirovca do Primoštena, od Šibenika preko Plastova, Oklaja i Drniša sve do Knina, pa od planina Dinare, Promine i Svilaje preko rijeke Krke te natrag do mora i otoka, proteže se raznoliko područje Šibensko-kninske županije. Različitost klime, reljefa i kvalitete zemlje daje mogućnosti za uzgoj različitih sorti vinove loze.

Na ovom relativno malom području uzgajaju se i babić i debit. Blizina mora koja babiću daje snagu i na škrtom tlu, samo nekoliko kilometara u zaleđu postaje dublje tlo koje uz hladnije noći odgovara debitu. Preferirate li autohtone ili internacionalne sorte, suha vina ili slatke prošeke, raritetne pjenušce od babića ili maraštine, opole od lasine ili plavine, ovdje sigurno možete pronaći svog favorita ili otkriti nekog novog...

Zabilježite datume 19. i 20. svibnja u svojim kalendarima, kada će 14 vinara otvoriti svoja vrata od 12 do 20 sati i dođite na putovanje okusima Šibensko-kninske županije! 

Organizirani posjet:*

cijena ulaznice: 25 eur / dan - 2 dana / 45 eur

*broj posjetitelja organiziranim prijevozom je ograničen

Kušati vina možete na dvije rute, na plavoj i zelenoj. Na plavoj ruti obilaze se vinarije na području Primoštena, Šibenika, Vodica, Pirovca i Tisnog, dok se zelenom rutom uz Šibenik obilazi i unutrašnjost županije od Knina, Oklaja do Plastova i Skradina. Obje rute kreću iz Šibenika u 12 sati kod parkirališta TEF. 

Ulaznice:

Šibenik Plus

info@sibenikplus.com

+385 (0)95 914 2449

MagTours

avio@magtours.com

+385 (0)98 291 814

Individualni posjeti:

Tijekom 19. i 20. svibnja individualni gosti ostvaruju popust od 50 posto na kušanje u vinarijama koje sudjeluju u događanju!

Mapa područja s označenim otvorenim kušaonicama i važnim informacijama dostupna je ovdje.

Vinarije: