FOTO: ŽELJKO KRNČEVIĆ
Kraljevski gulaš

Sastojci:

  • 1 kg divljači
  • 300 g luka
  • 100 g pancete dimljene
  • 4-5 češnjeva češnjaka
  • peršin
  • 100 g suhih šljiva
  • 2 lovorova lista
  • 1-2 grančice ruzmarina
  • 400 ml crnog vina
  • maslinovo ulje
  • 1 listić kadulje
  • ppar, sol
  • ljute papričice

 

Priprema:

Meso divljači izrežite na kocke i marinirajte (vinski ocat, voda, lovorov list, ružmarin, sol i luk). Ostavite da se marinira preko noći. Na maslinovom ulju propržite sitno rezani luk i pancetu rezanu na kockice. Kada luk uvene dodajte dio sjeckanog češnjaka i peršina i meso. Meso pirjajte u vlastitom soku. Kada iz mesa ispari tekućina, dodajte ostatak sjeckanog češnjaka i peršina. Dolijte vino, kratko propirjajte, a zatim dolijte i temeljac. Začinite solju i papričicom, dodajte lovorov list, ružmarin i kadulju. Pirjajte dok meso ne omekša. Po potrebi dolijevajte temeljac. Kad je meso gotovo, poslužite ga uz knedle.