Sastojci:
- 1 kg divljači
- 300 g luka
- 100 g pancete dimljene
- 4-5 češnjeva češnjaka
- peršin
- 100 g suhih šljiva
- 2 lovorova lista
- 1-2 grančice ruzmarina
- 400 ml crnog vina
- maslinovo ulje
- 1 listić kadulje
- ppar, sol
- ljute papričice
Priprema:
Meso divljači izrežite na kocke i marinirajte (vinski ocat, voda, lovorov list, ružmarin, sol i luk). Ostavite da se marinira preko noći. Na maslinovom ulju propržite sitno rezani luk i pancetu rezanu na kockice. Kada luk uvene dodajte dio sjeckanog češnjaka i peršina i meso. Meso pirjajte u vlastitom soku. Kada iz mesa ispari tekućina, dodajte ostatak sjeckanog češnjaka i peršina. Dolijte vino, kratko propirjajte, a zatim dolijte i temeljac. Začinite solju i papričicom, dodajte lovorov list, ružmarin i kadulju. Pirjajte dok meso ne omekša. Po potrebi dolijevajte temeljac. Kad je meso gotovo, poslužite ga uz knedle.