Sajam tradicijskih proizvoda i starih zanata

Sajam tradicijskih proizvoda i starih zanata, još prigodno nazvan sajam jesenskih plodova jer se održava početkom jeseni, već drugu godinu okuplja velik broj izlagača poljoprivrednih proizvoda i suvenira iz Knina i okolice. Posjetiteljima sajma omogućena je degustacija i kupnja domaćih proizvoda, sira, vina, meda, pršuta i sl.

 

Festival ruralne kulture - FRK

Ovaj festival, u organizaciji Ekološke udruge "Krka" Knin, poticajna je mjera za razvoj seoskog turizma, povećanje samozapošljavanja

lokalnog stanovništva, unapređenje seoske proizvodnje i uslužnih djelatnosti, poticanje volonterizma  te očuvanja prirodne i kulturne baštine.

 

Smotra folklora

Svake godine povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, na Trgu Ante Starčevića održava se smotra folklora. Kulturno-umjetnička društva iz Hrvatske i susjedne Bosne i Hercegovine, nastupom na tradicionalnoj smotri, pružaju bogat kulturni program koji započinje mimohodom sudionika ulicama grada Knina.

 

 

Vinkovo

Vinkovo je dio nasljeđa kulture življenja dalmatinskog seljaka, težaka prošlih vremena, otrgnuta zaboravu i preslikana u sadašnjicu.

Slavlje Vinkova popraćeno je natjecanjima u rezanju vinove loze, izborima najboljih vinogradara, posjetima uređenim vinogradima koji čekaju “prosce“, goste Vinkova, te kušanju domaćih specijaliteta pripremljenih u ugodnoj domaćoj atmosferi.


 

 

Full Reviw on best bokmaker - Ladbrokes Ladbrokes full information

Copyright © 2011 - TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA KNINA

Downlaod Premium Themes