Zvonimirovi dani

Manifestacija je u stilu XI st., povratak u Zvonimirovo doba čime kninska Tvrđava postaje još  atraktivnija za posjetitelje i građane grada Knina. Posjetitelji se imaju priliku upoznati s poviješću, tradicijom i kulturnom baštinom hrvatskog kraljevskog grada Knina.
Istovremeno se održava likovna kolonija na tu temu, predstavljaju se suveniri domaćih proizvođača kao i specijaliteti s ovog područja. Također su organizirane radionice i igraonice: streličarstvo, kovnica novca, rukovanje mačem te sajam starih obrta. Igrokazi sa opsadom utvrde i borbom vitezova, dolazak kralja Zvonimira i kraljice u kraljevsku utvrdu Knin u pratnji vitezova, viteški turnir za nagradu kralja Zvonimira, noćna opsada kninske utvrde, borbe vitezova, gađanje katapulta vatrenim kuglama, probijanje gradskih vrata ovnom, gađanje vatrenim strijelama ..

Kostimirani glumci odjeveni su u replike viteških kostima i hrvatskih nošnji iz 11. stoljeća, a utvrdom koračaju kraljevski vojnici koji Kninjanima i njihovim gostima pružaju prizor života na hrvatskom kraljevskom dvoru onog doba.

Uz viteški turnir, posebno spektakularno je i uprizorenje opsade i noćnog napada na dvorac katapultom s velikim vatrenim kuglama te sukob dviju viteških skupina. Prisutni imaju  priliku uživati i u izvođenju ulomka iz mjuzikla „Kralj Zvonimir".

 

Full Reviw on best bokmaker - Ladbrokes Ladbrokes full information

Copyright © 2011 - TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA KNINA

Downlaod Premium Themes