Dan Grada i Blagdan sv. Ante

13- og lipnja grad Knin i njegovi žitelji slave Dan Grada i  blagdan sv. Ante – zaštitnika grada! Proslava se obilježava mnogim  vjerskim, kulturnim, sportskim manifestacijama, likovnim sadržajima i sl.

Dan pobjede, domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Svake godine, 5.kolovoza, obilježava se Dan pobjede, domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja u spomen na 5. kolovoza 1995. godine kada je Knin oslobođen od okupacije. Od ranih jutarnjih sati pristižu ljudi iz čitave Hrvatske i inozemstva. Sam program proslave traje nekoliko dana te je popraćen raznim športskim i kulturnim događanjima u kojima se prije svega odaje počast svim žrtvama Domovinskog rata. Za završnu večer proslave upriličen je prigodni zabavni program.

Zvonimirovi dani

Manifestacija je u stilu XI st., povratak u Zvonimirovo doba čime kninska Tvrđava postaje još  atraktivnija za posjetitelje i građane grada Knina. Posjetitelji se imaju priliku upoznati s poviješću, tradicijom i kulturnom baštinom hrvatskog kraljevskog grada Knina.
Istovremeno se održava likovna kolonija na tu temu, predstavljaju se suveniri domaćih proizvođača kao i specijaliteti s ovog područja. Također su organizirane radionice i igraonice: streličarstvo, kovnica novca, rukovanje mačem te sajam starih obrta. Igrokazi sa opsadom utvrde i borbom vitezova, dolazak kralja Zvonimira i kraljice u kraljevsku utvrdu Knin u pratnji vitezova, viteški turnir za nagradu kralja Zvonimira, noćna opsada kninske utvrde, borbe vitezova, gađanje katapulta vatrenim kuglama, probijanje gradskih vrata ovnom, gađanje vatrenim strijelama ..

Božićni koncerti

Narodni običaji i kola, igrokazi, klapsko pjevanje i plesne izvedbe samo su dio spektra blagdanskog programa.

Kulturno-umjetnička, sportska društva i udruge uz potporu grada Knina svake godine dostojno obilježe blagdansko vrijeme i na najbolji način svojim sugrađanima zažele sretne i blagoslovljene Božićne i novogodišnje blagdane.

Full Reviw on best bokmaker - Ladbrokes Ladbrokes full information

Copyright © 2011 - TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA KNINA

Downlaod Premium Themes