Demo Image

Na tvrđavi u subotu 8. lipnja opera Nikola Šubić Zrinjski

Na kninskoj tvrđavi će se u subotu 8. lipnja, u okviru srednjovjekovnog festivala XII. Zvonimirovi dani, izvesti opera Nikola Šubić Zrinjski. Bit će to spektakularna i veličanstvena završnica i glazbena poslastica ovog trodnevnog festivala. Ulaz je slobodan!

Nikola Šubić Zrinjski Ivana pl. Zajca zacijelo je najpopularnije hrvatsko glazbeno scensko djelo. Oznaku narodnog djela zavrijedilo je povijesnim konotacijama te mu i zbog toga pripada aura umjetničke tvorevine za sva vremena. Operu će izvesti članovi Opere HNK u Zagrebu i to u skraćenom obliku (Hrvatski komorni zbor) s klavirom, a trajat će 70 minuta. Operu izvode sedam solista i zbor, ukupno 16 članova.
Prostor kninske tvrđave idealna je prirodna scenografija za izvedbu. Jedinstvena prilika - veličanstvena opera pod zvjezdanim nebom, među starim zidinama Kninske tvrđave.

Srednjovjekovni festival Zvonimirovi dani održat će se od 6. do 8. lipnja na Kninskoj tvrđavi. Druga po veličini fortifikacijska utvrda u Europi u te dane vraća se u 11. stoljeće – slavno doba vladavine kralja Dmitra Zvonimira.

Viteške skupine i kaskaderi odjeveni su u replike viteških odora iz tog doba, a utvrdom koračaju kraljevski vojnici koji posjetiteljima pružaju uvid u način života hrvatskog kraljevskog grada kakav neće doživjeti nigdje drugdje. Srednjovjekovne igre, glazba i ples, srednjovjekovni sajam, radionice za djecu, viteški i streličarski turniri te svečani prizor dolaska hrvatskog kralje na Tvrđavu, nude poseban doživljaj za sve posjetitelje.

Ova kulturno-povijesna manifestacija održava se od 2008. godine, a organizatori su udruga Povijesna postrojba kralja Dmitra Zvonimira, Grad Knin, Knin Tourist Board i Kninski muzej Knin.

Bogata povijest i kulturna baština hrvatskog kraljevskog grada Knina sažeta je u tri dana Zvonimirovih dana, a uprizoruju je Vitezovi kralja Zvonimira, viteške skupine iz svih krajeva Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Mađarske te Mali vitezovi kralja Zvonimira.

VIŠE INFORMACIJA:
Facebook: XII. Zvonimirovi dani
Službena web stranica: http://www.zvonimirovi-dani.info/

Full Reviw on best bokmaker - Ladbrokes Ladbrokes full information

Copyright © 2011 - TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA KNINA

Downlaod Premium Themes