Demo Image

Grad Knin predstavio Hrvatsku na Euru 2008. u Salzburgu

Kulturni program grada Salzburga "Europa živi u Salzburgu" u prigodi nogometnog prvenstva Euro 2008., 16. - 18. lipnja 2008.

Na poziv organizatora - grada Salzburga i Hrvatske kulturne udruge HRVATSKI SAN iz Salzburga, grad Knin predstavio je Hrvatsku na programu EUROPA ŽIVI U SALZBURGU, na kojem zemlje sudionice nogometnog prvenstva EURO 2008. promiču svoje kulturne, prirodne i druge vrijednosti i potencijale.

Austrijski domaćini uputili su gradu Kninu i Turističkoj zajednici grada Knina ovaj poziv temeljem uspješne kulturne suradnje i nastupa na Danima austrijsko - hrvatske kulture i prijateljstva 2007. i 2008. godine.

Nakon uvodne riječi voditeljice programa Delfe Papić, glasnogovornice kulturne udruge HRVATSKI SAN i nastupa mladih članova ove udruge, u ime pokrovitelja - Poglavarstva grada Knina i gradonačelnice Josipe Rimac, brojnu publiku Hrvate, Austrijance, Talijane, Nijemce i druge pozdravio je dr. Marko Jelić, dekan veleučilišta u Kninu, te zahvalio domaćinima i organizatorima na pozivu za sudjelovanje i odličnoj organizaciji ove kulturne priredbe. Turistička zajednica grada Knina predvođena direktorom Antom Šimićem, nagrađivanim filmom VOLIM KNIN prezentirala je na ogromnim video ekranima na glavnom gradskom trgu ( Residenzplatz) i okolnim ulicama, prirodne ljepote , turističku ponudu i povijesne znamenitosti kninskoga kraja.


Uslijedio je glazbeni nastup klape INTRADE iz Zadra, koji je doslovce izazvao val oduševljenja velikog broja publike, među kojima Hrvata, koji su zajedno s klapom pjevali stihove KROACIJO IZ DUŠE TE LJUBIM. Oduševljenje i mladih i starih izazvala je nakon toga modna revija etno kolekcije i hrvatske poslovne torbe TKANICA, zajednički proizvod tkalačke zadruge Tkanica iz Knina i modne dizajnerice Mine Petre iz Zagreba. Ove prelijepe rukotvorine utemeljene na motivima tkanice s područja Šibesnko-kninske županije i sjeverne Dalmacije nosile su kao manekenke mlade članice hrvatske kulturne udruge, kao i poznate dame iz poslovnog i kulturnog života Hrvatske koje svojim nastupom daju posebnu potporu razvoju tkalačke zadruge Tkanica.
 
Voditeljica programa Delfa Papić sjajno je vodila program, uz istovremeno prevođenje na njemački jezik. Ova promocija bila je dio potpore našim nogometašima koji su iste večeri u Klagenfurtu pobjedili reprezentaciju Poljske, ali obzirom na ogroman broj posjetitelja i nazočnost brojnih novinskih i TV ekipa iz cijelog svijeta, to je bio lijepi doprinos sveukupnoj promociji grada Knina i Hrvatske, i ugledu naše zemlje u Europi i svijetu.
Turistička zajednica grada Knina, još se jednom najsrdačnije zahvaljuje svima koji su omogućili ovo predstavljanje u Salzburgu.


Sponzori:Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, Hrvatska turistička zajednica, Grad Knin, Erste banka, Knauf, Nacionalni park Krka, Dalmacijavino

Salzburg, 16. lipnja 2008.

 

Full Reviw on best bokmaker - Ladbrokes Ladbrokes full information

Copyright © 2011 - TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA KNINA

Downlaod Premium Themes